15 jel, hogy rossz búvártanfolyamon vagy

Megpróbáltam összeírni a legjellemzőbb problémákat, amivel találkozhatsz egy búvártanfolyam alatt. Amennyiben a felsorolt jelek közül bármelyiket tapasztalod, akkor nagy valószínűséggel rossz kezdő búvártanfolyamra iratkoztál be.


Bővebben »

Sportoktatói tanfolyam búvároktatóknak. Most akkor kell, vagy sem?

A mai napig eléggé megosztja a búvároktatói társadalmat, hogy el kell-e végezni a sportoktatói tanfolyamot, avagy sem. Felkerestem Sopronyi Richárdot, aki a Magyar Búvár Szakszövetség alelnöke. Neki tettem fel kérdéseimet:


Bővebben »

Egy kezdő búvártanfolyam költségei

Mióta megjelentek a kuponos 20.000.- forintos búvártanfolyam, állandó téma, hogy milyen költségei vannak egy kezdő búvártanfolyamnak, illetve miként árazzuk mi oktatók azt. Elsőként azzal kezdeném, hogy összeírom nektek egy búvártanfolyam bekerülési költségeit. Fontos lehet, hogy ezek a költségek csak PADI búvártanfolyamokra érvényesek és csak olyan búvároktatóra, aki ad valamit az oktatásra, előrelátó, nem trükközik és nem akar senkit becsapni, különösen saját magát! Mindenhol próbáltam lefelé kerekíteni inkább, de azért megmaradni az igényes oktatás mellett. A számoláshoz egy optimális tanfolyami létszámot számoltam, ami véleményem szerint 4 fő.


Bővebben »

Hogyan töltsd ki a tesztet a Padi búvároktatói vizsgán

A Padi oktatói vizsga egyik legnehezebben teljesíthető része az írásbeli vizsga, pontosabban a tesztek kitöltése. Sajnos a vizsga ezen részén perecelnek el a legtöbben, ezért írok neked néhány tanácsot, hogy könnyebben vedd ezt az akadályt!


Bővebben »

Az a rettegett búvároktatói vizsga

Minden búvároktatói tanfolyam alatt jogosan felmerül a kérdés, hogy mit kell majd csinálni az oktatói vizsgán, illetve nehéz lesz-e az? Bátran ki merem jelenteni, hogy nem nehéz, amennyiben felkészülten mész oda. De hogy zajlik egy ilyen vizsga?


Bővebben »

Hogyan készüljünk fel az oktatói tanfolyamra?

A búvároktatói tanfolyam menete értelemszerűen úgy van összeállítva, hogy az oktató képzéssel foglalkozunk a legtöbbet. Amennyiben nem vagy eléggé felkészülve az előző tanfolyamokból, akkor az oktatói tanfolyam alatt kell bepótolnod a hiányosságokat. Hogyan készülj fel egy oktatói tanfolyamra, hogy ne kelljen majd éjjel-nappal tanulnod?


Bővebben »

Az a fránya maszkürítés

Tapasztalataim szerint, a legtöbb probléma a maszkürítéssel szokott lenni a vészhelyzeti feladatok gyakorlásánál a kezdő búvártanfolyam védettvízi, illetve nyíltvízi részénél is.. Ez persze érthető is, hiszen ez az úgymond legkellemetlenebb feladat. Csípi a szemünket, belemegy az orrunkba a víz, folytathatnám. De mit tegyünk, hogy jól csináljuk és ne okozzon nekünk ez problémát?


Bővebben »

Hogyan találj könnyebben búvároktatói állást

Most lettél búvároktató? Szeretnél gyorsan munkát találni valami egzotikus helyen búvároktatóként? Ebben a cikkben szeretnék pár tanácsot adni neked, hogy könnyebben, gyorsabban elhelyezkedj valamelyik búvárparadicsomban.

Bővebben »

 
 
 

Megtalálsz minket