IDC Staff Instructor

A PADI IDC Staff Instructor-ok olyan PADI Master Scuba Diver Trainer-ek, akik sikeresen elvégezték az IDC Staff Instructor tanfolyamot. Képzésük során az IDC Staff Instructor-ok átveszik az egész PADI Instructor Development programot és megtanulnak segédkezni az Instructor szintű képzés tanfolyamain. Az IDC Staff Instructor-ok a PADI Course Director-okkal együtt fejlesztik az oktató-jelöltek tanítási képességeit és hivatásos búvárhoz méltó viselkedését. Az IDC Staff Instructor-ok jogosultak önállóan vezetni a PADI Assistant Instructor tanfolyamokat.

A megújított tanítói státuszú PADI IDC Staff Instructor jogosult:

  1. Önállóan tanítani és minősíteni a PADI Assistant Instructor-okat.
  2. IDC képzési szegmensek vezetésére PADI Course Director felügyelete mellett.
  3. Értékelni és elbírálni az Instructor-jelöltek tudásfejlesztési, védett vízi és nyíltvízi tanítási óráit.
  4. Az Instructor-jelöltek és IDC Staff Instructor-jelöltek részére tanácsadást és ismétlő képzést biztosítani.
  5. Képzési segítséget adni az Instructor-szintű továbbképzési programokban.
  6. Megfigyelőként részt venni a PADI Instructor Examination orientációs és záró szakaszában.

 

Előfeltételek

  1. Megújított tanítói státuszú PADI Master Scuba Diver Trainer-nek kell lenned.
  2. Bele kell egyezned, hogy minden PADI minősítő tanfolyamot és élményprogramot a PADI előírásaival és filozófiájával összhangban levő módszerek felhasználásával vezetsz, a PADI Oktatói kézikönyvben leírtak szerint.
  3. Egyet kell értened azzal, hogy a PADI rendszerét és annak elemeit teljes egészében használod.

 

Képzés és minősítés

A tanítói státuszú PADI Course Director-ok vezethetik az IDC Staff Instructor tanfolyamot. Az IDC Staff Instructor-ok tanfolyama négy modulra oszlik: előzetes értékelés, elméleti képzés, értékelési képzés és IDC auditálása. Mivel a tanfolyam tartalmazza az IDC auditálását, azt egy IDCvel összekapcsolva kell levezetni. Az IDC Staff Instructor-jelölteknek sikeresen teljesíteniük kell a tanfolyam összes teljesítménykövetelményét az IDC Staff Instructor minősítés megszerzéséhez.
A minősítés kérelmezéséhez az IDC Staff Instructor-jelöltnek a megfelelő PADI Irodához a tanfolyamot vezető PADI Course Director által aláírt IDC Staff Instructor kérelmet kell beküldenie fényképpel és a díjjal együtt. A kérelem jóváhagyása nyomán a PADI kiállítja a PADI IDC Staff Instructor kártyát.

« Vissza a tanfolyamokhoz | Master Instructor (MI) »

 
 

Megtalálsz minket