Open Water Scuba Instructor (OWSI)

A PADI Open Water Scuba Instructor (OWSI) minősítés a hivatásos búvárok által megszerezhető első oktatói szintű fokozat. Képzésük során (vagy Instructor Development Course vagy OWSI program) az Instructor-jelöltek átismétlik a PADI előírásokat, eljárásokat, filozófiákat és oktatási módszereket, valamint finomítják gyakorlati oktatási képességeiket, vízi jártasságukat és búvártudásukat. A PADI (IE) sikeres letétele után az OWSI-k felelősséget tudnak vállalni azért, hogy bevezessék az embereket a búvárkodásba. A tanítói státuszban levő PADI Open Water Scuba Instructor-ok a PADI programok egész skáláját vezethetik a Discover Scuba-tól kezdve a Divemaster tanfolyamig.

Az OWSI program előfeltételei

  • PADI Assistsnt Instructor minősítéssel kell rendelkezned, vagy más kedvtelési búvárképző szervezetnél legalább hat hónapja búvároktatónak kell lenned.
  • Legalább 18 éves korúnak kell lenned.
  • Orvos által aláírt egészségügyi igazolást kell benyújtanod arról, hogy a búvártevékenységre fizikailag alkalmas vagy. Az igazolás nem lehet 12 hónapnál régebbi.
  • Legalább hat hónapos búvárminősítéssel és legalább 60 befejezett, naplózott merüléssel kell rendelkezned, jártasságot mutatva az éjszakai merülésben, a mélységi merülésben és a víz alatti navigációban. Megjegyzés: IE-n történő részvételhez az Instructor jelöltként legalább 100 befejezett, naplózott merüléssel kell rendelkezned.
  • Be kell mutatnod a legutóbbi 24 hónap folyamán elvégzett EFR képzésről szóló igazolást.
  • Be kell mutatnod a más kedvtelési búvárképző szervezet által kiadott alapszintű, haladó és vezetői szintű minősítő bizonyítványait. (Azoknak a PADI tagoknak, akiknek e dokumentumai a PADI irattárában megvannak, nem kell újra benyújtani.)

 

« Vissza a tanfolyamokhoz | Instructor Examination (IE) »

 
 

Megtalálsz minket